Les mer om netthandel av apotekvarer

Les mer på Statens Legemiddelverk sine nettsider: https://helsenorge.no/legemidler/kjop-av-medisiner-pa-internett

Generelt om netthandel av legemidler

Nettapotek må være godkjent og registrert hos legemiddelmyndighetene i EU for å sikre at de opererer lovlig. På legemiddelverket.no finner du en liste over registrerte og godkjente nettapotek. Hensikten er å informere forbrukerne om hvor de trygt kan kjøpe godkjente legemidler. Godkjente nettapotek er også pålagt å vise en felles europeisk logo som bevis på deres lovlige virksomhet.

For å være i samsvar med apoteklovgivningen må nettapotek generelt overholde alle krav. Denne veilederen fokuserer spesielt på kravene som gjelder for nettapotek. De spesifikke kravene til nettapotek er spredt rundt i ulike lover og forskrifter. I tillegg til å følge kravene i apotek- og legemiddellovgivningen, må nettapotek også følge kravene som er fastsatt i e-handelsloven.

FellesEuropeiskLogo

Alle utsalgssteder som selger legemidler på nett må inngå lisensavtale med Statens Legemiddelverk for å vise at de er registrert utsalgssted.

Angrerett på nettapotek

Det er gjort unntak for legemidler slik at angreretten ikke gjelder ved kjøp av legemidler via netthandel, jf. angrerettloven § 22 f. 

Handlekurv
Skroll til toppen